DCSportbikes.net  
» Help Support .NET!
DCSportbikes Premier Membership for 25$ per year. Discounts! Click here for full information.

Now available in the .NET Shop:



Get your DCSBN Gear!
» Shoutbox
Sorry, only registered users have the ability to use our real-time shoutbox to chat with other members.

Register now, it's free!
» Online Users: 506
0 members and 506 guests
No Members online
Most users ever online was 4,519, September 2, 2015 at 04:26 AM.
Go Back   DCSportbikes.net > Brand Specific > Triumph

Reply
LinkBack Thread Tools
Good place to get my Daytona tuned?
Unread
  (#1)
Licensed Rider
 
aww sheet's Avatar
 
Posts: 199
Join Date: September 10, 2010
Location: burtonsville, md
Good place to get my Daytona tuned? - October 9, 2012, 09:00 PM

Like the title says. I'm going to be doing a custom side mount and deleting my exup since its acting and throwing a code. I want to get rid of my pcv and use tu e boy.
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#2)
5 yrs till Brood X emerge
 
morsetaper2's Avatar
 
Posts: 1,466
Join Date: June 17, 2007
Location: Gaithersburg, MD
October 9, 2012, 09:42 PM

Quote:
Originally Posted by aww sheet View Post
Like the title says. I'm going to be doing a custom side mount and deleting my exup since its acting and throwing a code. I want to get rid of my pcv and use tu e boy.
I know Eurosports in Coopersburg, PA can handle it. Possibly Martin Motorsports in Boyertown, PA can handle it also.

Not aware of who can handle custom Triumph tunes around here in the Balt-Wash DC area. If you find out, let me know!

Are you aware of Tune ECU? You can download the software and take care of CEL codes and make your own custum tunes and much more. Get to know www.triumph675.net for the skinny on it all
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#3)
Groping is a skill...
 
turkishexpress's Avatar
 
Posts: 14,990
Join Date: May 3, 2008
Location: Chicagoland
October 9, 2012, 09:45 PM

Download the software and take it to RnR. Dyno tune that bish!


2015 KTM Super Duke 1290 R
2013 Victory Vision Tour
K7 Gixxer 600 - Track Only
RnR Cycles Touched & Tuned


I grope suckaz!!! -
  Facebook Page Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#4)
Licensed Rider
 
aww sheet's Avatar
 
Posts: 199
Join Date: September 10, 2010
Location: burtonsville, md
October 10, 2012, 11:32 PM

Does any of you have tune ecu?
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#5)
thanksfornothing.org
 
CCS762ZX6's Avatar
 
Posts: 1,262
Join Date: August 29, 2012
October 10, 2012, 11:57 PM

Quote:
Originally Posted by turkishexpress View Post
Download the software and take it to RnR. Dyno tune that bish!
+1
  Facebook Page Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#6)
RawkStar
 
Derp's Avatar
 
Posts: 386
Join Date: June 29, 2011
Location: Boonsboro, MD
October 11, 2012, 01:25 AM

I use tune ECU since it is free and awesome.
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#7)
No more 1050 :(
 
drz1050's Avatar
 
Posts: 3,740
Join Date: June 12, 2011
Location: upstate NY
October 11, 2012, 01:39 AM

Quote:
Originally Posted by aww sheet View Post
Does any of you have tune ecu?
I had it on my Speed Triple.. the software is pretty easy to use, download it for free and check it out. Only thing you need to buy is an OBDII/ USB cable- got mine from ebay for $10 or summatt.

I called RnR a while ago to ask about a dyno tune.. Rick didn't know much/ have much experience with TuneECU, and the cost was prohibitievly expensive... he may have worked more with it since, I don't know... worth a call to find out.

But IMO, you'd probably be pretty well served by downloading the software and running one of the tunes from the TuneECU site, or over at triumph675.net.
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#8)
5 yrs till Brood X emerge
 
morsetaper2's Avatar
 
Posts: 1,466
Join Date: June 17, 2007
Location: Gaithersburg, MD
October 11, 2012, 08:48 AM

Quote:
Originally Posted by aww sheet View Post
Does any of you have tune ecu?
Yes. I used it when my EXUP threw a CEL and while I was in there I synched my throttle bodies on my Daytona 675.
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#9)
Got my Permit
 
Posts: 29
Join Date: May 24, 2012
Location: VB
October 11, 2012, 08:52 AM

I've used TuneECU on my D675 and it's fairly simple. Just make sure you download the correct map according to your VIN. Let me know if you have any questions.
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#10)
Licensed Rider
 
aww sheet's Avatar
 
Posts: 199
Join Date: September 10, 2010
Location: burtonsville, md
October 11, 2012, 06:43 PM

Will do Thanx!! I gotta find a obd cable
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#11)
Licensed Rider
 
aww sheet's Avatar
 
Posts: 199
Join Date: September 10, 2010
Location: burtonsville, md
October 13, 2012, 10:04 PM

Next question is do you think I can make a lowboy slip on for a speed fit my daytona?
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#12)
#47 GODSPEED BAMBAM
 
dodge131's Avatar
 
Posts: 12,562
Join Date: May 31, 2006
Location: NOVA
October 14, 2012, 07:36 AM

Yes we can tune any software. Tune ECU is new and free and not 100% perfect. Its close but not perfect. And yes a dyno tune is at least 3 hours and sometimes to 6. But it will be a tune matched to your bike.


www.RnRcycles.com


Home of RNR Repsol Racing.

Missing all my fallen friends and family! If Life Was Easy Then Everyone Would Do It!
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#13)
Licensed Rider
 
aww sheet's Avatar
 
Posts: 199
Join Date: September 10, 2010
Location: burtonsville, md
October 15, 2012, 10:38 PM

Quote:
Originally Posted by dodge131 View Post
Yes we can tune any software. Tune ECU is new and free and not 100% perfect. Its close but not perfect. And yes a dyno tune is at least 3 hours and sometimes to 6. But it will be a tune matched to your bike.
I have a pc installed also
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#14)
Licensed Rider
 
aww sheet's Avatar
 
Posts: 199
Join Date: September 10, 2010
Location: burtonsville, md
November 13, 2012, 07:06 PM

Any of you who use tune ecu live near laurel?
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Unread
  (#15)
Railing!
 
beatle's Avatar
 
Posts: 442
Join Date: May 21, 2015
Location: Springfield, VA
October 19, 2017, 01:56 PM

I know this thread is 5 years old, but does anyone have a current recommendation for a shop dyno tuning with TuneECU? I'll soon have another Street Triple with daytona cams, and I'm not sure if I'll be able to port over a tune from an older generation ECU. May need to start from scratch.
  Send a message via AIM to  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest 2002-2010 by DCSportbikes.net. DCSportbikes.net is owned by End of Time Studios, LLC.